Skicka stora paket

Skicka stora paket

Du som behöver skicka iväg stora försändelser och paket, oavsett om det handlar om julklappar till släkten eller varor till dina kunder om du driver ett företag, har många olika fraktbolag och alternativ att välja mellan. Större försändelser kan oftast levereras lika snabbt som mindre paket, men däremot är de av naturliga skäl ofta betydligt dyrare att skicka.

Du som ska skicka stora paket behöver därför noga utvärdera de olika alternativen för att hitta ett så bra och billigt fraktföretag som möjligt.

Vilket fraktföretag bör du välja?

Skicka stora paket

Det är svårt att säga att något särskilt fraktbolag är bättre på att skicka stora paket än andra, men helt klart vänder sig vissa av dem till företagskunder framför privatkunder.

För dig som har ett företag och skickar stora försändelser kan vi till exempel rekommendera Bring eller DHL som har många smarta tjänster och erbjuder flera alternativ just för stora paket, pallar och andra typer av försändelser.

Du som är privatperson och vill skicka stora paket kan med fördel vända dig till Postnord eller Instabox eller Schenker som erbjuder relativt billiga priser även för stora försändelser.

Skicka stora paket inom Sverige

Oavsett hur stort paket du vill skicka så finns det garanterat något fraktföretag som kan hjälpa dig. Många av företagen låter dig skriva ut egna fraktetiketter hemma så att du lätt och smidigt kan packa ditt paket själv, och sedan kan de hämta upp det hemma hos dig så att du slipper att bege dig till något av deras ombud med ditt stora och kanske rejält tunga paket.

Om ditt paket däremot är lätt men bara tar stor plats kan du också betala extra för att det är skrymmande, även om själva vikten inte behöver bli så dyr. När du ska skicka stora paket är det särskilt praktiskt att ange paketets vikt och mått hos någon jämförelsesida för att se vilket fraktföretag som erbjuder det bästa priset och den snabbaste leveranstiden.

Skicka stora paket utomlands

Att skicka stora paket utomlands kan lätt bli en dyr affär, men genom att noga jämföra olika alternativ bland de över tiotalet olika fraktföretag som verkar i Sverige kan man ofta hitta en bra lösning.

Det enda du behöver göra är att ange vilket land du tänkt skicka försändelsen till, samt ange storlek och vikt. Väl sedan det billigaste alternativet om du vill spara pengar, eller gör ditt val utifrån hur snabbt paketet måste komma fram till mottagaren.