Skicka stora paket Vad kostar det att skicka ett paket

Spåra paket

Funktionen att kunna spåra paket kan vara en markant underlättnad vid en leveransprocess. Det ger både avsändare och mottagaren möjligheten att se var paketet befinner sig under hela dess resa, så att de kan vara säkra på att det kommer fram i tid och till rätt plats.

I princip alla stora leveransföretag erbjuder paketspårning idag som en del av deras transporttjänster, inklusive PostNord, DHL, Bring, DB Schenker, UPS, FedEx och TNT. Detta gör det till en smidigt tillgänglig funktion oavsett vilken tjänst du väljer att skicka ditt paket genom.

För att spåra ditt paket anger du helt enkelt dess unika spårningsnummer på respektive leveransföretags hemsida. Spårningsnumret kan te sig i olika former beroende på vad för sorts försändelse det handlar om.

Är det ett enkelt paket så rör det sig om ett sändnings- eller ordernummer, och för fraktförsändelser om ett fraktsedels- eller kollinummer. Beställer du din leverans genom Billigtpaket.se kan du utföra din paketspårning direkt på hemsidan under ”Spåra Ditt Paket”, samt kontakta kundservice för extra hjälp.

Paketspårning görs möjlig med den streckkod som finns på paketets etikett. När paketet under sin resa går igenom en terminal, skannas det och registreras i leveransföretagets databas innan det skickas vidare. På så vis finns information om var paketet befann sig sist samt var det är påväg i databasen, vilket du som avsändare eller mottagare kan få tillgång till genom ditt spårningsnummer.

Oavsett försändelsens omfattning – om det bara är ett paket som skickas till en särskild plats, eller högre kvantiteter till olika utspridda platser – kan varenda enskild transport enkelt spåras. Är du företag med många löpande leveranser erbjuds dessutom hjälpsamma verktyg från flera leveransföretag, som ger detaljerade översikter för alla försändelser och på så vis underlättar logistik och administration.

Paketspårning ger dig bättre koll på alla sorters försändelser, stora som små.