Skicka paket

Skicka paket till USA

Behöver du skicka ett paket till en vän eller släkting i USA, eller du kanske har en webbshop som har många kunder från det stora landet i väst? Även om avståndet är långt så finns det många fraktföretag som kan leverera din försändelse snabbt och smidigt, och det enda du behöver tänka på är att ha koll på de tullregler som gäller för paket som skickas till USA.

Vem kan frakta ditt paket till USA?

Varje dag levereras mängder av paket från USA till Sverige, men faktum är att en hel del försändelser också skickas åt det motsatta hållet. Du som vill skicka en mindre eller större försändelse till USA kan använda dig av de flesta fraktföretagen, till exempel PostNord, Bring, UPS och TNT.

Tack vare den stora konkurrensen på marknaden som uppstod i samband med att svenska Posten förlorade sitt monopol kan du också få tillgång till betydligt lägre priser än tidigare.

Billiga paket till USA

Eftersom transportalternativen ökar hela tiden i takt med att världen krymper och det går allt fler flyg mellan USA och Europa får vi svenskar också tillgång till billigare försändelser än tidigare. Det blir även allt populärare att shoppa online, vilket kräver att fraktföretagen erbjuder snabbare och billigare lösningar så att beställningarna kommer fram inom rimlig tid.

Skicka paket till USA

Du som vill skicka ett billigt paket till New York kan med fördel använda dig av prissökningstjänsten på Paket.se, som hjälper dig att hitta alla de bästa priserna och fraktalternativen för just din försändelse.
Var uppmärksam på tullavgifter när du skickar paket utanför EU
Eftersom paket och andra försändelser från Sverige till länder utanför EU inte är tullfria är det bra om du i förväg tar reda på de skatte- och tullregler som gäller i USA.

Då kan du informera mottagaren i förväg samt fylla i de korrekta tullblanketterna.

Vad kostar det att skicka ett paket från Sverige till USA?

Priserna för att skicka försändelser från Sverige till USA varierar en hel del, och beror självklart på hur stort paketet är, hur mycket det väger och hur snabbt du vill att det ska komma fram. Till exempel kostar det 600 kr att skicka ett paket som får väga upp till 5 kg, och det kommer fram redan inom två dagar.

Men det går givetvis också att skicka större försändelser till USA. Du kan exempelvis skicka en hel pall på 100 kg för 10 000 kr, som kommer fram inom fem dagar.

Oavsett om du behöver skicka ett litet paket eller en stor försändelse kan du alltid hitta bästa pris på Billigtpaket.se med hjälp av den smarta prissökningen. Det enda som krävs är att du fyller i varifrån du vill skicka paketet och vart det ska, och sedan ser du snabbt och smidigt pris och leveranstid från flera olika leverantörer.

När du har gjort ditt val behöver du bara skriva ut en fraktetikett och sätta på försändelsen, så kommer Billigtpaket.se hämta upp leveransen hemma hos dig och skicka den vidare till del valda destinationen i USA.