Skicka paket till USA

Skicka paket till USA

Förenta staterna är ett enormt land med en enorm befolkning. Förenta staterna är världens tredje största land och når befolkningens storlek. I 50 delstater, som Förenta staterna täcker, finns det inte mindre än 320 000 000 personer! Förenta staterna är ett relativt ungt land och många danskar har släktingar som migrerat till USA vid den tiden, bosatte sig och skapade ett liv i Förenta staterna. Det är roligt och spännande att hålla kontakten med den amerikanska grenen av familjen, kan det göras genom att skicka en liten hälsning hemifrån i form av ett paket.  Bara paket för USA är just temat för denna artikel.

skicka USA

Paket för USA – Hur fungerar det?

Mycket har hänt sedan de första danskarna migrerat till USA för mer än 150 år sedan. Vid den tidpunkten skedde transporten med fartyg och måste sändas ett paket över Atlanten från Sverige, detta skedde också med fartyg. Detta är inte längre vägen att transportera med flyg. Detta innebär att ditt paket kan snabbt främjas och frakt av paketet från Sverige till USA tar ofta inte mer än 3-5 dagar. Du har dock också möjlighet att skicka paketet med expressleverans. Då paketet redan kan främjas dagen efter. Detta är dock i allmänhet dyrare än vanlig leverans. Fraktpriset beror också på hur stort ditt paket är och vad det väger.

Vilka transportörer kan du använda?

Om du vill skicka ett paket till USA finns det flera rederier som du kan använda. Några av de stora rederier som erbjuder sjöfarten till USA är företag som DHL, UPS och FedEx. Dessa är stora välrenommerade företag som kommer att garantera en effektiv leverans av ditt paket. Naturligtvis är det helt upp till dig vilken leverantör du vill använda, men det kan finnas pengar att spara genom att utreda företagens fraktpriser. Det finns olika prisjämförelse webbplatser på webben där du kan få en snabb överblick över företagens priser. Här kan du helt enkelt ange vikt och mått på ditt paket samt var det kommer att levereras från och till, då får du en överblick över paket bolagens priser och leveransvillkor. Här kan du hitta fraktpriser oavsett om du skickar paketet som en privatperson eller om du är ett företag som kommer att skicka ett paket till kunder i USA.

Vi önskar er all framgång i att skicka ditt paket till USA och hoppas att med den här artikeln har vi gjort det lättare för dig att hitta rätt rederiet för jobbet!