postnord
postnord

Frakt och service – är det värt priset?

Visste du att dina kunder lägger stor vikt vid vem som levererar sina varor? Dina kunder blir mer och mer till bra service, och det går hela vägen från att beställa till att ta emot varor.

Därför spelar det ingen roll vilken man får transportera sina saker till sina kunder. För i slutändan kan det bli skillnaden mellan en återkommande kund eller en missnöjd.

Som näringsidkare i Sverige kan det ofta vara svårt att hitta de bästa fraktbolagen. Det finns många små, lokala speditörer och transportföretag som hellre vill hjälpa företag med sin frakt. Och så är det givetvis de större och mer kända.

Ofta kan det finnas fördelar med att använda en känd leverantör, eftersom du kan vara säker på att de har kapacitet att göra jobbet. Och det ger också kunden en känsla av säkerhet, och i stort sett verkar det bara mer professionellt.

Och när det gäller kända fraktföretag är det sällsynt att du hittar ett fraktföretag som är lika känt som gott gammalt Postnord. De flesta av oss känner dem säkert från sina gula och röda bilar – som nu har blivit blå och vita. Genom att få ett etablerat företag att ta hand om din frakt och skicka företagspaket ingår ett visst säkerhetselement i paketet.

Det tar ofta lång tid att göra en hel del med en transportör, och några av våra kunder har tyvärr haft några ganska tråkiga erfarenheter, där de måste byta transportföretag i mitten av processen. Det kan bero på att de inte kunde få det att springa runt eftersom de inte hade kapacitet för uppgiften – eller något annat.

Med ett stort och gammalt företag som Postnord kan du vara säker på att frakten kommer att fungera smidigt och inte många bortkastade timmar för att kompensera något högre pris. Dessutom kan man med fördel också ingå långsiktiga avtal med ett företag med PostNords kaliber, eftersom det förmodligen finns begränsade möjligheter att stänga just nu.

Många handlare lockas av ”rabatter” genom att köpa stora pengar, bara för att ta reda på att företaget stängs av några månader senare. Och det är inget mer frustrerande än att bränna en etikettstack för ett fraktföretag som inte längre är aktivt. Dessa saker undviks också genom att välja ett ansedd företag.

Självklart behöver det inte bara vara Postnord som kan uppfylla ovanstående skriv. Vi väljer att markera dem här, som vi troligen kan relatera till. Men det gäller naturligtvis också andra leverantörer. Det är alltid en bra idé att se till att företaget har en stabil drift så att de kan hjälpa dig länge.

Det är också anledningen till att vi på denna sida endast samarbetar med respekterade företag som har många års erfarenhet av frakt – för att vi på så vis kan vara säkra på att vi gemensamt lever det bästa resultatet – varje gång.